havvind
Foto: ABB

For driftssikkerheten er det «avgjørende for systemansvarlig å ha tilstrekkelig myndighet og virkemidler overfor havvindprodusentene, på lik linje med produsenter på land», skriver selskapet i et brev til RME.

  • Øyvind Zambrano Lie

Som Energiteknikk tidligere har omtalt, er Statnett uenig i regjeringens vurdering av at havvind-aktørene selv skal planlegge, bygge ut og drifte transmisjonsnettet i Nordsjøen. I et nytt brev til Reguleringsmyndigheten for energi (RME) i NVE går Statnett i detalj inn på hvordan de ønsker at havvind-nettet skal bygges ut. Statnett...
Artikkelen er 970 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.