havvind
Illustrasjonsfoto: Siemens Gamesa

Regjeringen vil at havvind-aktørene selv skal planlegge, bygge og drifte transmisjonsnettet i Nordsjøen. Statnett er uenig.

  • Atle Abelsen

Oppdatert med svar fra OED. I et brev fra Statnett til reguleringsmyndigheten RME 21. september understreker Statnett, som er den ansvarlige systemoperatøren for transmisjonsnettet (TSO) i Norge, at utviklingen av nett til havs allerede fra starten av bør planlegges, bygges og driftes integrert med nettet på land og godt koordinert...
Artikkelen er 521 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.