ringhals
Ringhals kjernekraftverk, 60 kilometer sør for Göteborg. Arkivfoto: Øyvind Zambrano Lie

Den nye borgerlige regjeringen vil gi 400 milliarder svenske kroner i kredittgarantier til nye kjernekraft-investeringer, og utrede gjenoppstart av Ringhals 1 og 2.

  • Øyvind Zambrano Lie

Fredag la Moderaterna, Kristdemokraterna og Liberalerna fram sin regjeringserklæring, med Sverigedemokratene som støtteparti. I erklæringen heter det at «elsystemet må gjenopprettes slik at mennesker og bedrifter får stabile og lave strømpriser og for å redusere utslippene». Skal bygge mer kjernekraft Det energipolitiske målet endres fra «100 prosent ‘fornybart» til «100...
Artikkelen er 208 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.