ams måler
Arkivfoto: Hafslund

Elvia, Agder Energi Nett, Tensio og Lnett advarer mot galopperende gebyrkostnader og at nettselskapene må ta regningen for Elhub-tilleggstjenester som kraftleverandører og andre nyter godt av.

  • Øyvind Zambrano Lie

Elhubs forslag til ny gebyrer for 2023-2025 blir ikke tatt vel imot blant de største nettselskapene. «Tensio mener kostnadsnivået i Elhuben er urovekkende høyt. De opprinnelige prognosene for Elhuben var kr 180-240 millioner i engangs investeringskostnader og deretter kr 20-30 millioner i årlige drifts og utviklingskostnader. I forslag til gebyrmodell...
Artikkelen er 1873 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.