mongstad
Slik så Energiverk Mongstad ut høsten 2009, da det ble satt i prøvedrift og folk ennå hadde tro på gasskraftens fremtid i Norge. Foto: Dong Energy

NVE understreker at det er viktig å gjøre samfunnsøkonomiske vurderinger av eventuell bruk av Mongstad-gasskraft som back up.

  • Øyvind Zambrano Lie

30. september sendte Statnett som kjent en redegjørelse til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) med tiltak for en eventuell svært anstrengt kraftsituasjon (SAKS). Der anbefalte de å gå videre med å sikre gasskraftverket på Mongstad som energireserve og med å inngå avtaler med industribedrifter om reduksjon i forbruk hvis faren...
Artikkelen er 451 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.