tilkoplingsfeil
Eksempler på feil bruk av materiell, verktøy eller metodikk ved tilkoplinger i distribusjonsnettet. Foto: REN

Mange avbrudd i lavspentnettet skyldes feil med utstyr, materiell eller metodikk. Heldigvis er det enkelt å bli bedre.

  • Atle Abelsen

Forholdsvis mange feil som skyldes dårlige tilkoplinger i lavspentnettet, forårsaker unødvendig høye kostnader for nettselskapene og deres kunder. Feilene forårsakes av at montørene bruker feil utstyr, feil metodikk eller feil verktøy. Den bakenforliggende årsaken er for dårlig opplæring. Det er det ikke så vanskelig å rette på. Krafttak Avdelingsleder for...
Artikkelen er 302 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.