ayond
Kjetil Strand Solheim (f.v.), Eviny Mobil energi, Rasmus Wickenkamp, automasjonsingeniør i Ayond, Eyvind Bohne-Kjersem, konstituert daglig leder i Eviny mobil energi, Stian Svendsen, daglig leder i Ayond og Kristin Margrethe Flornes, styreleder i Ayond og seniorrådgiver for innovasjon i Eviny.

Selskapet Ayond skal levere batterisystemer og modulære energiløsninger.

  • Øyvind Zambrano Lie

Eviny har som kjent utviklet løsninger for utleie av batteri- og ladeløsninger til utslippsfrie byggeplasser, festivaler og andre som har et midlertidig strømbehov gjennom satsingen Mobil Energi.

Underveis kom de i kontakt med automasjonsselskapet BOS Solutions. BOS har mye erfaring fra både offshore-bransjen og landbasert industri, og er vant til å lage kraftig løsninger som tåler hardt vær.

BOS og Eviny har nå gått inn med 50 prosent hver av verdier og kapital i det nye selskapet Ayond, som skal selge batteri- og ladeløsninger til Eviny Mobil Energi, men også til aktører i andre segmenter som har behov for modulære energiløsninger.

Evinys egen satsning fortsetter som før.

– Vi utvikler egen IoT-plattform og kundeportal for å styre og optimalisere utstyret, og bidrar med spisskompetanse innen energirådgiving der det trengs midlertidig strømbehov. Særlig byggeplasser har krevende energistyring. Dette skal vi kunne hjelpe med batterier fra Ayond, sier konstituert leder for Evinys satsning på mobil energi, Eyvind Bohne-Kjersem, i en pressemelding.

Ayond skal ikke produsere selve batteripakkene og cellene selv. Disse vil bli kjøpt inn fra underleverandører.