svensk m ast
Foto: Tomas Ärlemo/Svenska kraftnät

Har slitt med verktøyet som brukes til å simulere markedet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Flytbasert markedskobling innebærer å beregne kapasiteten i nettet på en mer dynamisk måte enn i dag for at mer kraft skal kunne overføres. Flytbasert markedskobling i Norden har vært varslet innført i 2021, men tidsplanen har blitt skjøvet på flere ganger, sist til begynnelsen av 2023. Nå melder Statnett at...
Artikkelen er 164 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.