hywind tampen
Den flytende vindparken Hywind Tampen i Nordsjøen. Foto: Karoline Rivero Bernacki / Equinor ASA

Den første turbinen i den flytende vindparken Hywind Tampen i Nordsjøen startet strømproduksjonen søndag.

  • Øyvind Zambrano Lie

Strømmen ble levert til Gullfaks A-plattformen i Nordsjøen. – Jeg er stolt av at vi nå har startet produksjonen på Hywind Tampen, Norges første og verdens største flytende vindpark. Dette er et unikt prosjekt, den første vindparken i verden som leverer strøm til olje- og gassinstallasjoner i drift, sier Geir...
Artikkelen er 235 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.