volte
Med Eviny og Hafslund i ryggen kan vi forsterke vår posisjon som utfordrer i bedriftsmarkedet, sier Simen Armond, daglig leder i Volte. Foto: Volte

Satser sammen i energiteknologiselskapet Volte med 50 prosent eierandel hver, og vil blant annet tilby fastprisavtaler.

  • Øyvind Zambrano Lie

Volte, som eies av Eviny, ble etablert i 2019 som et enkelt strømselskap for bedrifter. I dag er Volte et energiteknologiselskap som utnytter mulighetene fra energidata til å bygge analyser, produkter og tjenester som hjelper bedrifter å spare strøm.

I en pressemelding skriver Eviny at de og Hafslund nå skal eie halvparten av selskapet hver.

Volte var kommet lenger

Hafslund har jobbet med å bygge en tilsvarende satsing. «Nå ble det naturlig å kjøpe seg inn i Volte, som har kommet noen steg lenger i utviklingen», opplyses det i meldingen.

Med to sterke aktører i ryggen, kan Volte forsterke sin posisjon som en utfordrer i bedriftsmarkedet, opplyses det.

– Det er rasjonelt å dele på ressurser og utviklingskostnader i et konkurranseutsatt marked med små marginer, fremfor å bli konkurrenter med parallell systemutvikling og salg. Når Eviny og Hafslund satser sammen om Volte, gir det store muligheter for å kunne tilby de beste produktene for strøm- og energioptimalisering i bedriftsmarkedet i Norge, sier Ingrid von Streng Velken, konserndirektør for innovasjon og utvikling i Eviny, i meldingen.

Ingen skjulte påslag

Eviny og Hafslund vil tilby fastprisavtaler til bedriftsmarkedet, blant annet gjennom Volte. Volte jobber nå med å klargjøre de nye typene fastpriskontrakter, i tråd med det som blir regjeringens regelverk fra årsskiftet.

– Vi mener en pålitelig energipartner for bedrifter skal tilby transparente avtaler uten skjulte høye påslag og gebyrer. Når kunden har tillit til prising av strømavtalene, kan de fokusere på reduksjon og optimalisering av eget forbruk. Vi ønsker å tilby kunden merverdi gjennom andre tjenester som analyse av forbruk, integrasjoner og datatilgang, altså en forenklet energihverdag, sier Simen Armond, daglig leder i Volte.

Det gjenstår en godkjenning av Konkurransetilsynet før aksjonærsamarbeidet kan gjennomføres. Det forventes gjennomføring innen nyttår.

Eviny og Hafslund samarbeider allerede blant annet i ladesatsingen Elaway.