glitre
Illustrasjonsfoto: Ide Systemer

Kombinasjonen av redusert produksjon, høyere sikringsgrad og en tilbakevirkende og skjerpet kraftverksbeskatning medfører en effektiv beskatningsprosent på over 100 prosent, ifølge Glitre Energi.

  • Øyvind Zambrano Lie

I et innspill til finanskomiteen på Stortinget, som Energiteknikk har sett, går Glitre Energi til frontalangrep på regjeringens foreslåtte økning i grunnrenteskatt og innføring av et høyprisbidrag på 23 prosent av kraftprisen som overstiger 70 øre/kWh. Forslaget tilsikter 90 prosent marginalskatt, men gir ifølge Glitre Energi «opphav til en vilkårlig,...
Artikkelen er 431 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.