veitrafikk
En transportsektor uten CO2-utslipp kan ha behov for 60 TWh mer kraft til elektrifisering og alternative drivstoff som hydrogen og ammoniakk, gitt at transportveksten fortsetter, viser ny analyse fra Miljødirektoratet. Foto: Ørn E. Borgen/ NTB.

For å kutte fossile utslipp fra all transport i framtiden, kan behovet for kraft øke med 60 TWh i 2050, viser en ny analyse fra Miljødirektoratet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Hvis transportveksten fortsetter som i dag, vil vi trenge 32 TWh mer kraft til elektrifisering og ytterligere 28 TWh til produksjon av alternative drivstoff i 2050, skriver Miljødirektoratet i en pressemelding. Til sammenligning var Norges totale kraftforbruk i 2021 på 140 TWh. – Norge har et lovfestet mål om å...
Artikkelen er 374 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.