Sildvikdammen
Sildvikdammen i Narvik. Illustrasjonsfoto: Nordkraft

Elektrisitetsnæringen hadde et samlet årsresultat på 34 milliarder kroner i 2021.

  • Øyvind Zambrano Lie

Sammenlignet med 2020 var årsresultatet innen produksjon, overføring og distribusjon av elektrisitet 87 prosent høyere i 2021, melder Statistisk sentralbyrå (SSB). Driftsinntektene økte med 100,8 prosent fra 2020 til 2021, til 229 milliarder kroner. Driftskostnadene økte med 86,4 prosent til 162 milliarder kroner. Driftsresultatet ble 67 milliarder kroner, og økte...
Artikkelen er 323 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.