mast stolpe
Foto: Kenneth Myrnes/Elvia

Innmatingstariff-inntektene går direkte til Statnett, mens lave kraftpriser gjør at de ikke får nettap-kompensasjon fra Statnett slik nettselskapene får i sør.

  • Øyvind Zambrano Lie

I disse dager sitter Linea og andre nettselskap og regner på inntektsrammen som staten har bestemt for nettselskapene neste år. «Så langt viser Linea sine beregninger en nettleieøkning på rundt 20 % fra årsskiftet. Konsekvensene av krigen i Ukraina påvirker også nettleien, som den har gjort på mange andre områder...
Artikkelen er 390 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.