jølstra
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) fikk omvisning i det nye Jølstra kraftverk før han selv stod for åpningen tirsdag. Her får han innføring i forbislippingsanlegget av kraftverksoperatør Dag Kjetil Flølo (t.v.) og samfunnskontakt Per Rune Henriksen i Eviny. Foto: Jørn-Arne Tomasgard

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) kalte prosjektet ingeniørkunst i verdensklasse da han åpnet Jølstra kraftverk tirsdag.

  • Jørn-Arne Tomasgard

Vannkraftverket i Jølstra som renner mellom Vassenden og Førde, er en av de største vannkraftutbyggingene her i landet de siste årene. Statsministeren frykter ikke at det kan bli lenge til et tilsvarende vannkraftverk åpnes, selv om kraftselskaper har truet med stans i investeringene på grunn av den nye grunnrentesatsen som...
Artikkelen er 582 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.