Holdhustjørna
NVE mener det ville gitt erosjon og negativ påvirkning av myrområdet om SKL skulle få regulere Holdhustjørna (bildet). Foto: Ingegjerd Meyer/NVE

En utbygging ville resultert i et samlet uttak på 97 prosent av vannet i elva, ifølge NVE.

  • Øyvind Zambrano Lie

NVE gir Sunnhordland Kraftlag AS avslag på søknaden om å få bygge ut Kvanndalselva kraftverk i Bjørnafjorden kommune. Etter NVEs syn vil en utbygging av kraftverket føre til en så stor samlet belastning på vassdraget at konsesjon ikke kan gis, skriver NVE i en melding. Kvanndalselva kraftverk skulle utnytte et...
Artikkelen er 229 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.