langevatn
Den nye dammen i Langevatn i Skjerkavassdraget . Foto: Agder Energi Vannkraft AS

Forlenget frist vil øke sannsynligheten for å kunne bygge Øygard kraftverk (112 GWh), ifølge Agder Energi Vannkraft.

  • Øyvind Zambrano Lie

Agder Energi Vannkraft søkte i januar Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om å få forlenget oppstartfrist for Åseral Sør med fem år, til februar 2027. NVE godkjente ikke søknaden, men ga isteden kun tre års forlengelse av fristen. Agder Energi Vannkraft klaget på vedtaket, men 7. november sendte NVE sin...
Artikkelen er 698 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.