Sleipner
Sleipner-feltet i Nordsjøen. Foto: Øyvind Gravås og Bo B. Randulff/Equinor

Feil i en gassfylt bryter (GIS) gjør at oppstart utsettes til tredje kvartal 2023.

  • Øyvind Zambrano Lie

I juni 2020 vedtok Equinor og partnerne å elektrifisere Sleipner feltsenter, ved å legge en 28 kilometer lang kraftkabel til Gina Grog-plattformen og slik koble opp til områdeløsningen for kraft fra land på Utsirahøyden. Equinor opplyste da til Energiteknikk at Sleipner maksimalt ville benytte 46 MW, og at dette forbruket...
Artikkelen er 157 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.