svensk mast
Illustrasjonsfoto: Tomas Ärlemo/Svenska kraftnät

Statkraft er kritisk til at Statnett begrenset strømflyten mot Sverige, og spør om målet var å påvirke prisene. RME undersøker saken, Statnett avviser markedsmanipulasjon.

  • Øyvind Zambrano Lie

Den 23. november i fjor besluttet Statnett å ikke benytte systemvern på mellomlandsforbindelsen mellom NO1 og SE3. Statnett sendte en markedsmelding om at kapasiteten fra NO1 til SE3 ville bli mellom 1100 og 1200 MW, nesten en halvering sammenlignet med full kapasitet, som er 2200 MW. Dette skjedde etter at...
Artikkelen er 1138 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.