havvind
Foto: Michael Halberg/Mostphotos

Merkostnaden for elektrifisering av olje- og gassinstallasjoner i forbindelse med havvindutbygging er lav, ifølge ny Statnett-rapport.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Som Energiteknikk har omtalt, har Olje- og energidepartementet bedt Statnett om å lage et kunnskapsgrunnlag for å vurdere om det er samfunnsmessig rasjonelt å tilrettelegge fase 1 på Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord for fleksible løsninger. Nå har Statnett levert sin rapport. «Olje- og gassinstallasjoner kan elektrifiseres i tilknytning...
Artikkelen er 910 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.