andritz
Fra utbyggingen av Nedre Otta. Illustrasjonsfoto: Andritz Hydro

Virksomhetens nyeste anslag for samlede investeringer i kraftforsyningen for 2022 er på 25,7 milliarder kroner, ifølge SSB.

  • Øyvind Zambrano Lie

«Dette tilsvarer en markant nedgang på 21 prosent sammenlignet med tilsvarende anslag for 2021. Nedgangen skyldes hovedsakelig et tydelig fall innenfor produksjonsleddet. Avsluttede vindkraftprosjekter i 2021 uten at nye har kommet til er en viktig årsak til nedgangen. Distribusjonsleddet bidrar marginalt opp», skriver Statistisk sentralbyrå (SSB) i en melding. Nedgangen...
Artikkelen er 284 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.