nsl skjøt
Bildet ble tatt i juni 2021, da kabellengdene fra Norge og England ble hentet opp fra havbunnen og skjøtet. Foto: Statnett/NSL

Marius Arion Nilsen (Frp) mener Nordlink- og NSL-konsesjonene kan omgjøres fordi prisestimatene var feil. Energiminister Terje Aasland avviser ideen, og påpeker at den ekstreme prissituasjonen skyldes krigen i Ukraina.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
I et skriftlig spørsmål til energiministeren ba nylig Frps Marius Arion Nilsen energiminister Terje Aasland om han kunne vurdere og greie ut om det er juridisk grunnlag for å gjøre om konsesjonene på kablene til England og Tyskland, som ble gitt til Statnett i 2014. Begrunnelsen er at det i...
Artikkelen er 553 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.