ulf kristersson
Sveriges statsminister Ulf Kristersson advarer mot strømutkobling. Skjermdump: Sveriges regjering

– Situasjonen er relativt akutt. Vi vil ikke på noen måte skape panikk, men det finnes betydelig risiko, sa statsminister Ulf Kristersson på en pressekonferanse fredag.

  • Øyvind Zambrano Lie

Han pekte på et kart som viste at det sørlige Sverige er det området i Europa med minst installert kraftproduksjon sammenlignet med kraftbehovet. – Situasjonen forverres ytterligere i dag, når Sveriges største kjernekraftreaktor, Oskarshamn 3, tas ut for vedlikehold. Det innebærer at Svenska kraftnäts advarsel gikk fra lav til reell...
Artikkelen er 260 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.