mast lysefjorden
Illustrasjonsfoto: Statnett

Sentralnettet ble bygget etter krigen med norsk kompetanse og arbeidskraft. Etter 2000 er alle store linjeprosjekter gått til utenlandske entreprenører. Det ropes nå varsko mot utviklingen.

  • Stein Arne Bakken

2. november fikk det kroatiske Dalekovod, kjent som hoffleverandøren til Statnett, oppdraget med å bygge den nye 420 kV-linjen Aurland-Sogndal. Ingen norske energientreprenører var med i anbudsrunden. Kraftmontasje var prekvalifisert for dette oppdraget. Men selskapet avsto fra å gi tilbud, fordi det har mye av sin kapasitet bundet opp i...
Artikkelen er 2164 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.