Stålproduksjon
Stålproduksjon ved Celsas anlegg i Mo i Rana. Foto: Bjorn Leirvik, leirvikfoto.no/Celsa

«At RME har lagt Statnetts påstander til grunn, tilsynelatende uprøvd, i en sak hvor klager tidligere har foretatt store investeringer knyttet til den samme flimmerproblematikken», er «brudd på forvaltningens utredningsplikt»..

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Celsa gjenvinner årlig ca. 700.000 tonn skrapmetall og gjør det om til armeringsstål ved sitt verk i Mo i Rana. Til det bruker de en lysbueovn på 75 MVA. Lysbueovner skaper varme ved å lage elektriske lysbuer (kortslutninger). Prosessen innebærer stokastiske og raske variasjoner i den aktive og særlig den...
Artikkelen er 939 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.