fyrstikk
Foto: Øyvind Zambrano Lie

Kvoterasjonering er det viktigste virkemiddelet i en eventuell rasjoneringssituasjon, mens sonevis utkobling bare er en siste utvei, ifølge NVE.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
NVE har oppdatert veilederen for kraftrasjoneringsforskriften, etter en høringsrunde, som Energiteknikk tidligere har omtaltt. Der var kvoterasjonering kontra sonevis utkobling ett av temaene. – Ved behov for rasjonering er kvoterasjonering det virkemiddelet som iverksettes først. Det betyr at hver enkelt strømkunde blir tildelt en viss mengde strøm de kan bruke...
Artikkelen er 330 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.