vestall3
Når denne innsjøen på Hinnøya i Nordland er islagt, skal Frost Entreprenør rulle ut en treleder 240 mm2 kabel på isen for at den skal synke til bunns når isen smelter igjen. Arkivfoto: Håkon Os Bjerekås/Wikimedia Commons

Entreprenøren legger sjøkabelen på et islagt vann når de bygger ny 22 kV linje for Vestall. Når isen smelter, synker kabelen til bunns.

  • Atle Abelsen

I et nylig påbegynt prosjekt for nettselskapet Vestall AS (tidligere Vesterålskraft Nett) på Hinnøy i Vesterålen må entreprenøren krysse både en fjord og en innsjø for å legge den nye, 14 km lange 22 kV-forbindelsen fra Sigerfjordtunnelen til Strand i Gullesfjordbotn. Det er Frost Entreprenør AS som har fått jobben...
Artikkelen er 626 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.