Njord
Njord-plattformen (bildet) og Draugen ligger an til å få kraft fra land. Foto: Thomas Sola/Equinor

Equinor og OKEA vil bruke 80 MW til å kutte 330.000 tonn CO2 i Norskehavet.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
OKEA og Equinor har fattet investeringsbeslutning og levert plan for utbygging og drift (PUD) til Olje- og energidepartementet for elektrifisering av oljefeltene Njord og Draugen, skriver OKEA i en pressemelding. I dag drives plattformene med gassturbiner, og disse skal fremdeles kunne brukes som reserve. Vekselstrøm Til sammen skal prosjektet gi...
Artikkelen er 190 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.