ala
Ala kraftverk ligger der Alaelva renner ut i Begna i Vadres. Foto: Skagerak Kraft

Verken en iskald vinter, knekt borestreng eller konkurs stoppet prosjektet. I dag ble Ala kraftverk offisielt åpnet.

  • Atle Abelsen

[abform_energi]
Fredag åpnet Skagerak Kraft AS Ala kraftverk (5,8 MW) i Vang kommune i Valdres. Kraftverket ligger cirka 200 meter ovenfor der elva Ala løper inn i Begna, mellom Øylo og Vangsnes. Kraftverket utnytter et fall på 345 meter i Ala. Den offisielle åpningen er nå, men kraftverket har i praksis...
Artikkelen er 953 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.