trafo
Elvia skal studere om automatisk trinning av nettransformatorer kan fungere etter hensikten. Illustrasjonsfoto: Elvia

Mye lokal solenergi øker spenningsnivåene i lavspentnettet. Nettselskapene jobber med løsninger på utfordringen.

  • Atle Abelsen

Det siste årets skyhøye energipriser har skapt bonanza-tilstander for de som leverer solceller til bygninger. Men den store økningen av plusskunder som i perioder med mye sol (og lavt forbruk) leverer effekt tilbake til nettet, skaper hodebry for nettselskapene. Høyere produksjon enn forbruk betyr at spenningen stiger. Forskrift om leveringskvalitet...
Artikkelen er 707 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.