draugen
Draugen i Norskehavet (bildet) kan få kraft fra land med kabel videre til Njord. Foto: Okea

– Plattformene kan tilknyttes strømnettet på en driftsmessig forsvarlig måte, også uten å belage seg på produksjon fra Storheia og Roan, sier Inga Nordberg i NVE.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
NVE har oversendt en innstilling til Olje- og energidepartementet om tilknytning av plattformene Draugen og Njord med kraft fra land. De vil trenge opptil 80 MW kraft, slik Energiteknikk har omtalt. Mange er kritiske til elektrifisering av oljeplattformer med henvisning til forsyningssikkerhet til regionen og virkninger for kraftprisen. NVE har...
Artikkelen er 500 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.