havvind
Illustrasjonsfoto: Statkraft

Forutsetningen er at alle brukere får full markedsadgang, og at Statnett som systemansvarlig til havs gis tilsvarende virkemidler som på land.

  • Øyvind Zambrano Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

I forbindelse med første fase i utbyggingen av vindkraft til havs, har Olje- og energidepartementet (OED) fått Reguleringsmyndigheten for energi (RME) i NVE til å vurdere om havvindprodusentene kan planlegge, bygge, eie, drive og finansiere nettanlegg til havs. Nå er vurderingen klar for de tilfellene hvor det er snakk om...
Artikkelen er 518 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.