alcoa lista
Nettet er sterkt i Agder. I bakgrunnen ser vi Alcoas aluminiumsfabrikk på Lista, som ikke ligger så veldig langt fra Kvinesdal, hvor Statnett vil ha den første havvinden i land. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Det ville kostet 2 milliarder kroner mer å ta strømmen i land i Grenlandsområdet, der behovet er stort.

  • Øyvind Zambrano Lie

På Sør- og Østlandet planlegger Statnett for en tilnærmet dobling av dagens forbruk (3500-5000 MW) og tilknytning av 3000-4500 MW havvind fra Sørlige Nordsjø II i løpet av kommende 10-15 årene, går det fram i en ny rapport fra Statnett. Statnett har nå sendt en anbefaling til Olje- og energidepartementet...
Artikkelen er 485 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.