rønningen
Direktør i Forbrukertilsynet Trond Rønningen. Arkivfoto: Øyvind Zambrano Lie

Nå varsler Forbrukertilsynet en større opprydding, og truer med økonomiske sanksjoner.

  • Øyvind Zambrano Lie

«Svært mange strømleverandører følger ikke lovens krav til å opplyse forbrukerne om angrerett på en klar og forståelig måte», skriver Forbrukertilsynet i en melding på sin nettside.

Forbrukertilsynet har derfor sendt ut en orientering til strømbransjen med en veiledning om hvordan bransjen skal følge reglene.

Alvorlig

Allerede i 2914 trådte angrerettloven i kraft, og burde ifølge tilsynet dermed være godt kjent for kraftleverandørene.

– De siste månedene har vi hatt møter med både store og små strømleverandører om kravene som følger av angrerettloven, men vi ser at det er behov for at bransjen tar en større opprydding, sier direktør i Forbrukertilsynet, Trond Rønningen.

Han legger til at systematiske brudd på angrerettloven er alvorlig, og bidrar til å svekke forbrukernes tillit til strømbransjen som helhet.

«Forbrukertilsynet forventer at strømleverandører som i dag ikke etterlever kravene i angrerettloven, umiddelbart rydder opp og begynner å følge loven», skriver tilsynet.

Truer med økonomiske sanksjoner

Forbrukertilsynet kommer etter årsskiftet til å følge opp med kontroll av at strømleverandørene følger reglene i angrerettloven.

«Dersom det da fortsatt er leverandører som ikke følger loven, vil konsekvensen fort kunne bli økonomiske sanksjoner», skriver Forbrukertilsynet.