å hovedkontor
Slik kan det nye hovedkontoret til Å Energi se ut. Illustrasjon: Ark-Net/K14

Å Energi har inngått avtale om nytt hovedkontor i Kristiansand sentrum.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det nye hovedkontoret skal stå ferdig i 2025.

– Dette vil gi oss en sentral plassering i Kristiansand sentrum. I og med at vi kommer inn på et tidlig tidspunkt får vi også være delaktig i utformingen av lokalene. Det gir mulighet til å tilrettelegge for en mer fremtidsrettet arbeidshverdag for våre ansatte, sier Pernille Gulowsen, konserndirektør for drift og bærekraft i Å Energi, i en pressemelding.

Å Energi har signert en langsiktig leieavtale med K14, som nå starter byggingen umiddelbart. Det nye hovedkontoret vil erstatte dagens kontorlokaler på Kjøita, rett utenfor bykjernen i Kristiansand. Her har konsernet holdt til siden 2010.

Konsernet har sikret seg rundt 7.000 kvadratmeter, og blir den største leietakeren i bygget.

Ambisjonen til K14 er å bygge en næringslivshub som legger til rette for samarbeid og innovasjon i regionen. Bygget eies av Daland Eiendom, BRG Utvikling og J.B. Ugland Eiendom.