aneo gjersvold vindpark
Konsernsjef i Aneo, Ståle Gjersvold, og konserndirektør for vekst fornybar energi i Aneo, Kari Skeidsvoll Moe, har nå gjort sin første investering i ny energiproduksjon utenfor Norge. Foto: Aneo

Fornybarkonsernet Aneo kjøper to svenske vindparker for drøyt 1 milliard kroner. Investeringen er den første Aneo gjør i ny energiproduksjon utenfor Norge.

  • Øyvind Zambrano Lie

TrønderEnergi og HitecVisions etablerte i fjor sommer det nye nordiske fornybarkonsernet Aneo. Selskapet har et mål om å øke produksjonen av vindkraft med 10 til 12 TWh innen 2030. Aneo jakter derfor prosjekter i hele Norden, og nå har selskapet fått på plass sin første store avtale om kjøp av...
Artikkelen er 449 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.