mast
Illustrasjonsfoto: Statnett

Samtidig kjenner Statnett til planer om planer om kraftproduksjon på om lag 400 MW i området, men forventer enda mer.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
I Sør-Rogaland er det omfattende industriplaner som kan doble dagens strømforbruk. Det er søkt om nytt industriforbruk på omtrent 1300 MW. Samtidig har Sør-Rogaland betydelig potensial for ny kraftproduksjon og effektutvidelser i eksisterende vannkraftverk, og området er godt egnet for ilandføring av havvind, understreker Statnett. – Vi kjenner til planer...
Artikkelen er 526 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.