sverdrup
Johan Sverdrup-feltet. Foto: Espen Rønnevik/Øyvind Gravås - Equinor

«Elektrifisering av norske olje- og gassinstallasjoner reduserer norske, europeiske og globale klimagassutslipp», konkluderer Thema Consulting Group i en rapport de har laget for bransjeorganisasjonen Offshore Norge.

  • Øyvind Zambrano Lie

Elektrifiseringsprosjekter ved norske olje- og gassinstallasjoner og landanlegg utgjør rundt 20 prosent av utslippsreduksjonene som er nødvendige for å nå Norges klimamål i 2030. Sammenlignet med elektrifiseringsprosjekter i landbasert industri og transportsektoren, er mange av elektrifiseringsprosjektene i olje- og gassektoren effektive både med hensyn til kraftforbruk (tCO2/MWh) og tiltakskostnad (NOK/tCO2)....
Artikkelen er 651 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.