statpipe
Kalstø i Rogaland, der Statpipe-rørene kommer i land. Foto: Einar Aslaksen/Equinor

Vil sammen med RWE erstatte kullkraftverk med hydrogenklare gasskraftverk i Tyskland.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Equinor og RWE undertegnet torsdag en intensjonsavtale om å samarbeide om å utvikle storskala verdikjeder for hydrogenproduksjon med lave CO2-utslipp, skriver Equinor i en pressemelding. Planen er å erstatte kullkraftverk med hydrogen-klare gasskraftverk i Tyskland, og bygge opp produksjon av hydrogen laget av gass med CO2-lagring, og hydrogen produsert av...
Artikkelen er 373 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.