kristin flornes
Kristin Flornes, prosjektleder for Evinys Pilot-E-prosjekt om fleksibilitet. Foto: Eviny

– Det savnes at noen samler fleksibiliteten og tilbyr den til nettselskapene.

  • Øyvind Zambrano Lie

Et nytt Pilot-E-prosjekt, ledet av Eviny, får inntil 20 millioner for å finne løsninger som kan avlaste og gi fleksibilitet i de mest intense timene i kraftsystemet. Prosjektet skal finne smarte, fleksible løsninger, hvor store energibrukere kan få kompensasjon for å bidra til å balansere ut strømnettet i korte perioder....
Artikkelen er 388 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.