northern lights
CCB Energy arbeider med å bygge et anlegg for hydrogenproduksjon i tilknytning til Northern Lights sitt CO2-mottaksanlegg i Energiparken i Øygarden kommune. Arkivfoto: CCB Energy

Energikostnaden i pilotfasen blir fem til ti ganger så høy som beregnet, CBB Energy ber energiministeren om støtte for å slippe å legge ned produksjonen.

  • Øyvind Zambrano Lie

CCB Energy og ZEG har siden 2019 jobbet som partnere for å utvikle et prosjekt for utslippsfri hydrogenproduksjon fra naturgass med integrert CCS (blått hydrogen) på Kollsnes i Øygarden. Prosjektet skal også bli en av de første brukerne av Northern Lights for å lagre CO2. Ifølge Haufe blir produksjonsanlegget verdens...
Artikkelen er 817 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.