Gina Krog-plattformen på Utsirahøyden (bildet) får kraft fra land senere enn beregnet. Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor

Skulle fått strøm fra land i 4. kvartal 2022, er nå forskjøvet til 3. kvartal 2023.

  • Øyvind Zambrano Lie

Utvidet med kraftbehovet på plattformen. Som Energiteknikk har omtalt, skal Gina Krog-plattformen på Utsirahøyden etter planen fått kraft fra land via Johan Sverdrup-feltet gjennom en 62 kilometer lang kraftkabel. Til Johan Sverdrup føres kraften som likestrøm i en 200 kilometer lang forbindelse fra omformerstasjonen på Haugsneset ved Kårstø i Rogaland....
Artikkelen er 225 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.