linje fagne
Dagens linjer ble oppført på 1950-talet, og er teknisk utdaterte. Bildet viser en av linjene som skal rives i Frønsdal, Ølensvåg. Foto: Fagne

Kraftmontasje AS har skrevet under kontrakt med Fagne AS om bygging av ei ny 36 km lang 132 kV kraftlinje i Vindafjord og Tysvær.

  • Øyvind Zambrano Lie

Linja skal styrke forsyningssikkerheten til Haugalandet. Fagne opplyser til Energiteknikk at verdien av kontrakten med Kraftmontasje er «inntil 327 millioner kroner eks. mva. ved avrop av opsjoner». Kontrakten er en av de største i Kraftmontasjes historie. Hele linja er beregnet å koste omtrent 400 millioner kroner eks. mva. inkludert Fagnes...
Artikkelen er 354 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.