alcoa lista
Alcoas aluminiumsverk på Lista. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Alcoa Lista har høye energi- og råvarepriser, og aluminiumsprisen har falt. Det uventede forslaget om innføring av et kvoteprisgulv i CO2-kompensasjonsordningen, vil gjøre situasjonen kritisk for Lista, ifølge Alcoa.

  • Øyvind Zambrano Lie

I et brev til statsminister Jonas Gahr Støre oppfordrer daglig leder i Alcoa Norway, Grethe Hindersland, regjeringen på det sterkeste om at regjeringen revurderer forslaget om kvoteprisgulv i CO2-kompensasjonen. Hun påpeker at Alcoas to norske aluminiumsverk, i Mosjøen og på Lista, hvert år å bruker til sammen ca. 5 TWh...
Artikkelen er 719 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.