peak shaver
Batteriet som skal øke kapasiteten i distribusjonsnettet i Lierne. Foto: Eidsiva Energi

Det første batteriet som er til leie for nettselskap, er nå installert, i Tenso sitt nett i Lierne i Trøndelag.

  • Stein Arne Bakken

Det 1 MW store batteriet er leid ut til Tensio av selskapet Peak Shaper, som er eid av Eidsiva Energi. Overleveringen av batteriet ble markert i Lierne mandag i nærvær av olje- og energiminister Terje Aasland. – Store batterier kan legge til rette for kraftkrevende næringer i deler av strømnettet som...
Artikkelen er 553 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.