solceller tak
Illustrasjonsfoto: Zovenfra

Hevder RMEs forslag om deling av overskuddsproduksjon er i strid med kontrollforskriften, og en skjult subsidiemekanisme som tar fra vanlige folk og gir til velstående kunder med råd til solcelleanlegg.

  • Øyvind Zambrano Lie

Kritikken har vært hard fra Agder Energi Nett og andre nettselskaper mot Reguleringsmyndigheten for energi (RME) sitt forslag til delingsmodell for overskuddsproduksjon, som ble sendt over til Olje- og energidepartementet for endelig avgjørelse mot slutten av fjoråret. Før jul gikk også nettselskapet Lede inn i debatten, med et innspill til...
Artikkelen er 678 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.