Lnett vil fjerne fire petersenspoler fra sitt 132 kV-nett. Illustrasjonsfoto: Statnett

«Vil øke sikkerheten betraktelig da for eksempel jordfeil eller fasebrudd vil kobles hurtig ut ved første feil», skriver selskapet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Lnett har i dag spolejordet systemjord for store deler av 132 kV-nettet. Men som en følge av utvidelse av nettet og utfordringer med å opprettholde eksisterende systemjording samtidig som man ivaretar sikkerhet og utkobling ved feil, vil Lnett endre til lavohmig jordet systemjord for 132 kV-nettet mellom Lyse, Stokkeland og...
Artikkelen er 811 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.