aasland
Energiminister Terje Aasland. Foto: Øyvind Zambrano Lie

En toprismodell hvor staten legger begrensninger på vilkårene for eksport av strøm sammenlignet med innenlands handel, fremstår ifølge energiministeren som en eksportrestriksjon, som i utgangspunktet er forbudt.

  • Øyvind Zambrano Lie

Rødts Bjørnar Moxnes spurte nylig energiminister Terje Aasland om det stemmer at regjeringen har fått tilbakemelding fra RME om at tredje energimarkedspakke hindrer Norge i å skille mellom strømprisen på innenlandsstrøm og strøm brukt til eksport. Bakgrunnen for spørsmålet er en sak fra NTB fredag 13. januar der en kilde...
Artikkelen er 478 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.