Foto: Statnett

Innlandet er det eneste området i Norge med 300 kilovolt som høyeste spenningsnivå. Det vil Statnett gjøre noe med.

  • Øyvind Zambrano Lie

Strømnettet i Innlandet skal bygges om til 420 kV for å få plass til nytt forbruk og ny strømproduksjon, skriver Statnett i en melding. – Vi planlegger å fornye og forsterke strømnettet slik at vi får 420 kilovolt hele veien fra Sunndalsøra til Oslo. Dermed får vi en ny generasjon...
Artikkelen er 382 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.