ringerike industri
Dette industriområdet på Ringerike skal utnytte kapasiteten i kraftnettet så fleksibelt som mulig. Foto: Pelle Gangeskar

Ringerikskraft får 18 millioner kroner til prosjekt som skal forutsi løpende industriforbruk for raskere å kunne tildele bedrifter nettkapasitet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Som ett av tre utvalgte prosjekter har Ringerikskraft fått støtte gjennom finansieringsordningen PILOT-E til å utvikle et helt nytt system for energistyring i industriparker. – Ideen til prosjektet kommer på bakgrunn av at det er stor kø for industrietableringer på Ringerike. Mange ønsker å etablere seg her, men nå er...
Artikkelen er 355 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.